Šamotinis mišinys MITTO SM100, 0-2 mm, 25 kg
Ugniai atsparus šamotinių plytų ar kitų šamotinių gaminių mūrijimo/ sujungimo mišinys. Skirtas mūryti židinius, kaminus, krosnis, jų pakuras ir t.t.
APRAŠYMAS
PAGRINDO PARUOŠIMAS
Jungiamų gaminių paviršiai turi būti švarūs, nuriebalinti, be suodžių o jungiamoji siūlė turi būti dvigubai storesnė nei didžiausias mišinio grūdelis.
MIŠINIO PARUOŠIMAS/ DARBO EIGA
Šamotinio skiedinio paruošimas priklauso nuo terminio įrenginio rūšies:
Mūrijant lauke židinį ar krosnį, – į 1 kg sauso mišinio įberkite apie 200 g. portlandcemento bei sumaišykite su 300-350 ml vandens.
Mūrijant patalpų viduje, kai mūro temperatūra bus virš 9000 C, – 1 kg sauso mišinio sumaišykite su 300-350 ml vandens.
Mūrijant patalpų viduje, kai mūro temperatūra bus iki 9000 C, – 1 kg sauso mišinio sumaišykite su 200-250 ml vandens ir apie 100 ml skysto stiklo.
Skysto stiklo negalima naudoti uždarose, drėgnose patalpose , kadangi ant mūro atsiranda baltos dėmės ir siūlė pradeda trupėti (tokiu atveju reikia naudoti portlandcementą)
Maišykite naudodami mechaninį maišytuvą, pirmiausia supilant ir išmaišant sausą mišinį, po to įpilant vandens, tol kol gausis pusiau tiršta masė. Teisingos konsistencijos mišinys lengvai nenuteka nuo mūrininko lopetėlės ir gerai pasidengia ant mūrijamo paviršiaus.
Pilnas mišinio susirišimas įvyksta aukštesnėje negu 9000 C temperatūroje.
Siūlės storis 2-4 mm.
DARBO LAIKAS
Paruoštas naudojimui mišinys turi būti sunaudotas ne ilgiau nei per 3 val., jeigu buvo naudotas skystas stiklas ne ilgiau nei per 2 val.
LAIKYMO SĄLYGOS/ GALIOJIMO LAIKAS
Mišinį laikyti sausose patalpose. Galiojimo terminas neribojamas
BENDRIEJI PATARIMAI
Šamotinio skiedinio paruošimas turi būti atliekamas naudojant vandenį be priemaišų patalpose kuriose aplinkos temperatūra ne žemesne kaip 100C. Šamotinio mišinio negalima naudoti mūro tinkavimui.
Darbo metu dėvėti darbinius drabužius ir pirštines bei akinius, kaukes apsaugai nuo dulkių.
Prieš pradedant eksploatuoti pakurą reikia leisti mūrui išdžiūti, mūrui geriausia kai džiovinama natūraliai. Pirmą kartą kūrenkite atsargiai, maža liepsna, ne ilgiau kaip pusę valandos.